Gert Raeymaekers (Lille B)

“Dit weekend hebben we natuurlijk een onwaarschijnlijke wedstrijd gespeeld. Een 5-8 uitslag komt heel zelden voor, en het had nog straffer gekund. Maar onze eerste helft was niet goed, we waren niet scherp genoeg en stonden 1-4 achter bij de rust. Maar we hadden ton al een paar keer het doelhout getroffen en de doelman van Broechem had ook al een paar geweldige reddingen verricht. Onder de rust heb ik dan ook gezegd dat het nog niet allemaal verloren was. Maar na een kwartier in de tweede helft stond het 1-6 en dan denk je dat het over is. Maar plots viel alles op zijn plaats en scoorden we vier keer in veertien minuten en stond het plots 5-6. We misten de kans op de gelijkmaker ook nog, maar dan scoorde Broechem een zevende en was het over. Ik heb mijn spelers ok gezegd dat er iets niet klopte. Dat je de eerste helft zo slap speelt en dan na rust iets heel anders laat zien. Maar zelfs al spelen we niet echt goed, we krijgen wel kansen. Vorig seizoen zin we zesde geëindigd met 45 punten, nu hebben we er zeven na vijf speeldagen. Als je dat maal zes doet, kom je uit op 42, daar teken ik voor. De sterkste ploeg in de reeks is volgens mij Punt-Larum. Die hebben een goede mix van jeugd en ervaring en zijn versterkt in het tussenseizoen. Voor de rest denk ik dat ook Sint-Job, Weelde en Broechem met zijn sterk aanvallend trio wel mee bovenaan gaan draaien. Zoersel reken ik daar ook bij, hoewel wij ze met 2-1 klopten. Echt zwakke broertjes zitten er niet tussen, vorige speeldag won Wortel, dat nog geen punt had, met 3-0 tegen Sint-Dimpna. Het hangt dus allemaal kort bij elkaar.”