Jef Snyders (Kontich)

“Ik denk dat wij dit weekend tegen Hoboken kostbare punten hebben laten liggen. Niet dat we hen wegspeelden, maar we stonden vijf minuten voor tijd nog 1-0 voor en dan denk je wel dat je gewonnen spel hebt. Ook al omdat we in de wedstrijd het meeste balbezit hadden en de beste kansen. Maar op het einde gaat Hoboken natuurlijk drukken en moesten wij terug. Niet uit angst maar gewoon omdat zij met meer vooraan gingen spelen. En dan vijf minuten voor tijd scoren ze de gelijkmaker. Ik ben niet akkoord met de uitspraak dat je zoiets altijd over de streep moet trekken. Als je ene tegendoelpunt krijgt in de zestigste of vijfentachtigste minuut, dat maakt niet uit. Maar ik heb het eens nagekeken. We hebben twaalf wedstrijden gespeeld waarvan we er vijf wonnen. In de zeven wedstrijden die we niet wonnen, hebben we vijf keer een voorsprong uit handen gegeven. Dat is toch wel iets waar we rekening mee moeten houden en het mag niet in de hoofden kruipen. Het betekent dat we moeilijk ene voorsprong kunnen vasthouden, maar ook dat we het verschil met de tegenstander niet groter kunnen maken. Voor het seizoen noemden sommigen ons de topfavoriet, maar ik denk dat er in deze reeks geen topfavoriet is. Er zijn volgens mij nog negen ploegen die kampioen kunnen spelen. Al die ploegen hebben dus een goede tien procent kans. Ik reken ons daar ook bij, want de verschillen onderling zijn klein. De vorige seizoen had je met Wezel, Geel en Berg en Dal uitgesproken favorieten, dat is nu niet meer. En elke speeldag is er wel een verrassing zoals nu het verlies van Retie tegen Mariekerke-Branst. Spannend gaat het volgens mij tot op het einde blijven.”