In vierde A is Bornem nu de enige ploeg met het maximum van de punten. Het versloeg Puurs B met klinkende 1-8 cijfers en zag hoe medeleider Hove eerder verrassend met 0-4 onderuit ging tegen Blaasveld. Hovetrainer Tom Van Aelst was eerlijk achteraf. ‘Onze eerste helft was niet zo slecht, we misten tot twee keer toe de kans om op voorsprong te komen. Dat gebeurde dus niet en na rust speelden we gewoon heel slecht. We kwamen 0-1 achter door een strafschop, wat later werd het 0-2 en toen we met tien vielen was het helemaal over. Blaasveld was die tweede helft veel beter, zij speelden een beetje als mannen tegen jongetjes. Het had anders kunnen lopen als we in de eerste helft wel efficiënt waren geweest, maar dat was dus niet. Het was te weinig van onze kant, dat kan al eens gebeuren. Nu volgen twee moeilijke wedstrijden. Dit weekend is het tegen Lint B, een derby. En de week erop tegen Nielse, een ploeg met heel veel ambitie. Maar we moeten gewoon blijven uitgaan van onze eigen sterkte.” Reet won met 1-4 op Lint B en staat nu samen met Hove tweede op drie punten van Bornem.

In vierde B verloor leider Schoten verrassend tegen Mortsel B met 0-2. Ook Los Incas kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel Warriors maar komt hierdoor wel op kop met 19 punten. Maroc United (0-5 winst op Maccabi) sluipt nu we dichterbij tot op een punt en ook Hoboken B, 6-2 winst tegen Ranst, en Merksem B , 3-5 zege op Tor Deurne B, volgen met achttien punten. Dat betekent een leider en vier achtervolgers op een punt, spannend is het wel.

In vierde C waren er twee topwedstijden. Leider Essen bleef steken op een 1-1 gelijkspel bij Horendonk. Het ziet nu Wildert, dat de topper op Maria-ter Heide won met 0-1, naast zich .  “Het was een wedstrijd die lang spannend bleef”, begint Wildert-trainer Frank Luijckx. “We waren 85 minuten baas, maar scoren lukte niet ondanks de kansen die we kregen. In de slotfase lukte het dan toch met een stilstaande fase. Uiteraard waren we blij met deze zege, wij waren de eerste ploeg die punten ging halen op Maria-ter-Heide . Het is een heel andere ploeg dan vorig seizoen, toen wonnen we er nog met 2-9. Door het gelijkspel van Essen staan we nu opnieuw mee op kop. Maar er volgen ook vier ploegen op een punt, het staat dus dicht bij elkaar. Volgende week trekken we naar Sint-Job B, een goede ploeg die op kunstgras speelt. Maar we hebben de ambitie om mee bovenaan te blijven draaien en met deze groep moet dat ook lukken. Bovendien hebben we nog tegen geen enkele ploeg die onderaan staat gespeeld. Dat betekent dat we goed op dreef zijn.”

In vierde D blijft leider Grasheide als enige ongeslagen. Het wond e derby op Heikant Bmet het kleinste verschil en behoudt een punt voorsprong op Muizen, dat Putte B met 5-1 versloeg. Ook Peulis en Heffen wonnen, zodat zij op drie punten volgen van Grasheide. Onderaan won VV Duffel, voor het seizoen getipt als titelfavoriet, voor het eerst dit seizoen. Het klopte Beerzel met 2-1 en telt nu vijf punten. Trainer Janik Deckers was opgelucht. “Het zag er nochtans niet zo goed uit. Na vijf minuten kreeg onze doelman al rood, dan weet je dat je 85 minuten met tien verder moet. Maar mijn ploeg deed dat voortreffelijk, we speelden misschien wel onze best 45 minuten van het seizoen. We kwamen ook verdiend 1-0 voor, maar na rust werd het lastiger, de spelers konden het niet meer belopen en Beerzel kwam gelijk. Ons geluk was dat we direct de 2-1 konden scoren en daarna trokken we het over de streep. We hadden al veel meer punten moeten hebben. We speelden vaak een goede eerste helft waarin we dan voorkwamen, zoals de 3-0 tegen Hombeek. Maar dan schoot er paniek in de ploeg, telkens als we voor stonden was dat het geval en gaven we alles nog weg. Maar onze ambitie blijft de top drie, ook al is onze achterstand al vrij groot. Maar de topploegen moeten ook nog tegen elkaar, die gaan onderling nog punten verspelen. En als we elke keer spelen als zondag, zie ik het nog wel goed komen.”

Ook in vierde E was er een topper. Alberta ontving leider Pulderbos en moest na een aantrekkelijke partij met 2-3 het onderspit delven. Trainer Hans Goovaerts was dan ook ontgoocheld. “In het begin van de wedstrijd waren zij beter, zonder kansen te creëren. Daarna herpakten wij ons en wij kregen wel goed goede mogelijkheden, maar troffen paal en lat. Nog in de eerste helft straften zij een foutje van ons af, wij konden wel gelijk maken op strafschop. Na rust scoorden zij op hoekschop, wij kwamen nog ene keer terug en toen hoopte ik dat we erover gingen, maar dat was niet. Integendeel, Pulderbos maakte nog een mooie 2-3. Als trainer was ik niet ontevreden over onze prestatie, zeker niet over onze eerste helft Maar na het verlies tegen Antonia B betekent dit wel ene nul op zes. Hierdoor staan we nu ook zesde op vier punten van de leider. Maar dat zegt niet veel. Ik denk dat de top zeven heel sterk aan elkaar gewaagd is, het gaat spannend blijven tot op het einde want de onderlinge verschillen zijn klein. Dit weekend nemen we het op tegen hekkensluiter Westmalle, daartegen mogen we niks laten liggen.”

In vierde F is leider Bouwel zijn maximum kwijt. Het verloor met 1-0  derby tegen VC Herentals, dat nu samen met Bouwel aan de leiding komt. Bouweltrainer Jef Luyten was eerlijk. “VC Herentals is een goede, enthousiaste, jonge ploeg die het gewoon is van op zo’n groot veld te spelen. Daar hadden mijn spelers wel wat last mee, maar Herentals was de eerste helft gewoon beter, met de 1-0 bij de rust mochten we echt niet klagen. Na rust namen wij de wedstrijd in handen en kregen kansen op de gelijkmaker, maar al bij al viel er niet veel af te dingen op de zege van de thuisploeg. Ik denk ook dat er weinig ploegen daar gaan winnen. Een nederlaag is ook geen ramp, met vijftien op achttien zijn we meer dan tevreden. In heel 2024 verloren we nog maar twee keer, nu en in de eindronde. Dit weekend volgt de topper tegen Dessel B, dat op een punt volgt en de week erna trekken we naar Zammel, dat op twee punten volgt. Dat worden referentiematchen dan zien we waar we staan.”